Soiva Keski-Suomi

free web templates

Konserttisarjan ensimmäinen konsertti oli 1.9.2013 klo 15.00 Nikolaisalissa. Konsertissa esiintyi kitarataiteilija Olli Hirvanen, joka on esiintynyt Soiva Keski-Suomi konserttisarjassa myös kitarataiteilija Osmo Palmun kanssa yhteisillä konserteilla. Myös kitarataiteilija Kai Nieminen on esiintynyt konserttisarjassamme yhdessä kaimansa runoilija Kai Niemisen kanssa.


Konserttisarjan perusideana on ollut luoda uusia kokoonpanoja ja tuoda erilaista musiikkia kuulijoille tutustumista varten. Kantelekonsertteja, liedkonsertteja, pianotrioja, pianoresitaaleja, sävellyskonsertteja, nykymusiikkia, vanhaa musiikkia, tanssia, runoja, tangoa, tango nuevoa, sirkusmusiikkia: ihan kaikkea tätä on ehditty soittaa ja kuunnella.

Konserteissa ovat esiintyneet mm. pianistit Eliisa Suni, Susanne Schelhorn, Janne Oksanen ja Kiril Koslovsky sekä laulajat Saara Kiiveri, Kati-Marjut Rautalin, Leena Pyylampi, Anne Federley ja Hanna Purho.


Syksyllä 2018 on luvassa hieno kattaus konsertteja. Tommi Soidinmäki, kielisoittajat Hirvanen&Nieminen&Heliö ja puhallintaiteijat Elina Pyykönen ja Jussi Järvenpää luovat jatkumoa konsertisarjan uniikille linjalle.


Keväällä 2019 on luvassa Marko Kuparin ja Jonas Hirvelän konsertti Kuokkalan kirkossa, Taavi Kivirannan ja Osmo Palmun kitararesitaalit ja muutama muu yllätyksellinen konsertti. Helmipuhalluksen ohjelmaa kannattaa myös seurata.

Konserttisarjaa ovat tukeneet:


Jyväskylän kaupunki


Kordelinin säätiö (2013)


Musiikin edistämissäätiö MES (VAKA-tuki 2013-2018)


Taike Keski-Suomi


Sipisen pitopalvelu


Sovatek Säätiö


Nuorjyvän osuuskunta on konserttisarjan tuottaja. Taiteellisesta sisällöstä vastaa muusikko Sirpa Berg.