DUO HIRVANEN & BERG

website creation software

Sirpa Berg on oboisti, joka liikkuu sujuvasti musiikin eri tyylilajista toiseen, klassisesta lattareihin ja nykymusiikista 1600-luvun musiikkiin. Berg soittaa useissa eri yhtyeissä ja on kiinnostunut uusista musiikillisista haasteista, uusista säveltäjistä ja sävellyksistä. Soiva Keski-Suomi -konserttisarja on ennakkoluulottomalla ja monipuolisella ohjelmallaan ilahduttanut kuulijoita ja muusikoita. Berg on konserttisarjan taiteellinen johtaja. Berg sai Keski-Suomen muusikoiden tunnustuspalkinnon vuonna 2016 pitkäjänteisestä ja monipuolisesta urastaan muusikkona ja konserttien järjestäjänä.

Olli Hirvanen aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana sellolla ja siirtyi kitaran pariin neljä vuotta myöhemmin. Hirvanen on valmistunut musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen osastolta Sibelius-Akatemiasta ja musiikkipedagogiksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta. Opettajina hänellä ovat olleet Vladimir Vectomov, Kai Nieminen, Jukka Savijoki ja Ismo Eskelinen. Olli Hirvanen on opiskellut myös Cardiffin The Royal Welsh College of Musicissa brittiläisen John Millsin johdolla. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan kitaransoiton mestarikursseilla, opettajinaan Paul Galbraith, Thomas Muller-Pering, Lorenzo Micheli ja Vladimir Mikulka. Olli Hirvanen on toiminut Jyväskylän Ammattiopistossa tuntiopettajana vuodesta 2009. Tällä hetkellä hän opettaa kitaransoittoa tuntiopettajana myös Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa sekä Jyväskylän musiikkiopistoyhdistyksessä. Keuruun ja Karstulan musiikkileireillä Hirvanen on ollut opettajana vuodesta 2003.

Hirvanen on esiintynyt soolokonserteissa sekä tehnyt runsaasti yhteistyötä muiden instrumentalistien ja laulajien (mm. Juha Kotilainen ja María Luz Perez) kanssa. Kotimaan lisäksi hän on konsertoinut Isossa-Britanniassa, Espanjassa, Italiassa ja Virossa. Suomessa hän on esiintynyt Jyväskylän ja Mikkelin kaupunginorkesterien solistina. Hirvanen on myös palkittu kitarakilpailuissa Suomessa ja ulkomailla, mm. Jyväskylän Pohjoismaisessa kitarakilpailussa, Fernando Sor -kilpailussa Roomassa sekä Mottolan kitarakilpailussa (Italia).